Fotoboek maken

Fotoboek maken:

Even geleden kreeg ik een mailtje van Fotofabriek met complimenten over mijn leuke en interessante artikelen. (altijd leuk om te krijgen 😉 ) Daarnaast ook met de vraag of ik het leuk zou vinden om een fotoboek te maken en hier iets over te schrijven in een blog. Ik heb nog nooit een fotoboek gemaakt en me al 100x voorgenomen om dat een keer te gaan doen dus de vraag kwam eigenlijk best goed uit. Bij deze mijn ervaring met het maken van het fotoboek en ik kan zelfs nog een link met honden/mensen trainen leggen.

Mijn geduld met dit soort dingen is niet top..

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik meestal heel veel geduld heb met honden en mensen, met computers, technische dingen en internet verbindingen daarentegen echt moeilijk weinig . Mijn website en administratie worden niet voor niks door anderen mee gedaan zeg maar. Maar goed het maken van een fotoboek vraagt enig geduld dus in de hoop dat het een makkelijk programma was ging ik er een avond voor zitten.

valt best mee!

Het blijkt een super makkelijk programma. Je kan stap voor stap kiezen wat voor boek je wilt, hoeveel pagina’s, wat voor opmaak en je kan ook weer terug wanneer je je bedacht hebt. Je kan makkelijk foto’s uploaden vanaf je computer, facebook of Instagram en bij de foto wordt duidelijk aangegeven of de foto scherp genoeg is. (Gaf de kwaliteit van mijn zelf gemaakte foto’s wel ff pijnlijk weer zeg maar.. Dex moet echt nog een keer een echte fotosessie krijgen;) )

Wat heeft dit met training te maken?

Even over mijn link met hondentraining, omdat dit zo makkelijk stapje voor stapje uitgelegd werd en ik het eigenlijk alleen maar goed kon doen ging het heel makkelijk en had ik het gewenste resultaat zo bereikt, ik vond het zelfs wel een beetje leuk om te doen. Ook bij hondentraining denk ik dat het heel handig is om dingen stapje voor stapje aan hond (en in mijn geval vooral eigenaar.) uit te leggen zodat het goed te begrijpen is en leuk om te doen. Door het doen van dit soort dingen (die ik niet dagelijks doe en die voor mij dus niet zo logisch zijn als het trainen van een hond.) Ervaar ik altijd weer even hoe fijn dat een duidelijke opbouw is.

Resultaat:

Vandaag kreeg ik mijn fotoboek binnen en hij is supermooi geworden! Allemaal duidelijke foto’s, zelfs de foto’s die door mijzelf zijn gemaakt zijn scherp (heel fijn 😛 ). Koala, Dex en Soraya staan er mooi in <3
Wat mij betreft is Fotofabriek een aanrader om een fotoboek te laten maken maar ook andere dingen zoals een foto op canvas, agenda’s en visitekaartjes behoren tot de mogelijkheden.