Over mij

Over mij

“Dit is dat hondenmeisje” Zo word ik regelmatig voorgesteld aan andere mensen. 😉

Wie ben ik?:

Mijn naam is Mandy Scheffers en ik ben 24 jaar jong ;). Mijn favoriete bezigheid is lekker door de bossen struinen met mijn honden Koala en Dex, daarnaast kan ik echt genieten van het samenwerken en trainen met dit leuke duo. Met mijn paard Soraya doe ik ook aan clickertraining, in de paardenwereld nog niet zo bekend maar ook echt ontzettend leuk. Zelf merk ik hoe fijn het is echt te kunnen genieten van een dier en daarom ben ik super blij dat ik hier andere mensen bij mag helpen!

Missie.:

niet voor niks staat de zin “Samenwerken met plezier” centraal bij de diensten die ik aanbied vanuit Mandy’s Beestenboel. Voor mij is het belangrijk dat zowel mens als hond plezier beleven in de samenwerking met elkaar en de samenwerking met mij. Wanneer leren leuk is gaat het namelijk een heel stuk sneller voor zowel mens als hond! Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen en honden te laten genieten van het leven met elkaar.

Opleidingen en ervaring.:

Op mijn 14de ben ik begonnen met werken in een dierenpension en na mijn HAVO opleiding ben ik de opleiding paraveterinair (dierenartsassistente) gaan doen. Daarnaast volgde ik keuzenvakken als dieren in de zorg, hondengedrag, instructeur hond en diergedrag breed. Na mijn opleiding ben ik gaan werken als paraveterinair en hoewel ik het helpen van de mensen en de dieren super leuk vond had ik het idee dat ik dit op een andere manier die beter bij mij paste nog beter zou kunnen. Ik besloot toen mijn eigen bedrijf te beginnen. Inmiddels heb ik bij Annorlunda ook de opleiding tot individueel instructeur voltooid.

Waar ben ik nu mee bezig?:

Omdat hondengedrag lang niet zo simpel is als regelmatig gedacht wordt en ik het belangrijk vind om te weten wat je doet en waarom je iets doet ben ik eigenlijk altijd bezig met me verdiepen in honden- en dierengedrag volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Zo volg ik op dit moment de opleiding tot gedragstherapeut voor honden en de opleiding tot Kynologisch instructeur beiden bij Annorlunda. Ik geef daarnaast met veel plezier les aan hond en mens bij hondenschool Hondersteboven in Schijndel. Een fijne samenwerking zien tussen mens en hond waar beide van kunnen genieten is iets waar ik heel blij van word!

Koala:

Sinds februari 2019 woont Koala bij mij (de knappe dame naast mij op de foto 😉 ). Koala is nu 2 jaar en heb ik geadopteerd van stichting hondenbrokkenmakers in Roemenië, daar is ze als pup van een half jaar oud over het hek gegooid. Vanaf het moment dat ik haar op Schiphol in mijn armen kreeg was ik verliefd.. Rustig heb ik haar laten wennen aan het leven hier in Nederland wat toch wel heel anders is dan het leven in Roemenië.  Koala geniet nu van haar leven bij mij en ik geniet nog elke dag van haar! Ze werkt daarnaast met veel plezier mee in de uitlaatservice. Behalve wanneer het slecht weer is, dan blijft ze liever thuis. 😉

Dex:

Sinds december 2019 woont ook Dex bij mij, een ontzettend lieve, gevoelige Dalmatiër reu van nu 6 jaar. Dex is een hond die snel overprikkelt raakt en dit uit door hyper- en blaf gedrag. Dat is ook de reden dat hij niet goed meer paste in zijn vorige gezin. Gelukkig is dit hier goed te voorkomen en laat hij vooral zijn super vrolijke, lieve, relaxte hond kant zien. Dex is altijd klaar voor actie, gaat graag een stukje mee hardlopen, speelt graag met zijn hondenvriendjes, doet supergraag dingen met mij samen maar weet inmiddels ook goed zijn rust te pakken thuis en slaapt dan ook veel om weer te herstellen van alle actie.